9K Views

Waarom recensies en beoordelingen van het allergrootste belang op eBay?

Updated 14 March 2022

Facebook Linkedin

eBay, zoals we allemaal weten, had op de veiling-gebaseerd model sinds haar oprichting in 1995. Feedback en beoordelingen vormen de kern van de ideologie van het bedrijf. Hier kunt u compleet maken met een persoon waarvan je geen idee hebt, dan is het verkopen of kopen. Dit is de reden waarom de reviews en beoordelingen moet worden groot belang bij het kopen en verkopen op eBay.

Sample Feedback Page

Voor positieve feedback, zorg ervoor dat u het weergeven van de informatie nauwkeurig en duidelijk. Communiceren dingen op een begrijpelijke manier zoals dat als een newbie moet weten over het proces. Klanten, als ze vinden storing bij een bepaalde stap, zij zal niet aarzelen in het geven van een negatieve recensie.

Sample Feedback Profile

Hoe feedback en beoordelingen werk?

Na iedere transactie, de klant krijgt een optie om feedback te geven aan de verkoper ten aanzien van de algehele ervaring van het kopen. Ze kunnen toewijzen, hetzij in positieve of negatieve of neutrale score.

Om te beoordelen van een gebruiker, feedback is niet de enige manier. Als er iets mis gaat tijdens het transactieproces, het is het beste, de communicatie moet plaatsvinden van beide kanten, om het probleem op te lossen in een positieve houding in plaats van het toewijzen van een negatieve recensie op het portaal.

eBay wijst één cijfer beoordeling op het portaal. Uw score wordt verhoogd met een factor één voor elke positieve beoordelingen en downgrade door een voor elke negatieve review. Een neutrale review heeft geen effect op de score.

Nu, gebaseerd op de score, eBay kent een gekleurde sterren aan de verkoper te onderscheiden onder anderen. Maar je moet ook uitkijken voor DSR (Gedetailleerde verkopersbeoordelingen), omdat deze voor een eerlijke beoordelingen van de verkoper.

eBay score ratings

Waarom heb je nodig een controle te houden op de feedback?

Omdat u niet wilt dat uw kopers te verlaten van uw pagina door de lage score en negatieve feedback. Zo is de menselijke mentaliteit, zullen de klanten niet iets te kopen van een bepaalde verkoper het hebben van negatieve beoordelingen en slechte rating. Sales performance hangt sterk af van uw recensies en beoordelingen. Het is voor u gemakkelijker om een klant te krijgen heb je goede feedback en beoordelingen.

Tips om te voorkomen dat negatieve feedback

 • Goede communicatie met uw klant

  Het is het beste om te informeren van uw klanten over uw product, levering opties en transactie-methode in plaats van de klant ergens geplakt. Je moet hen te vertellen hoe belangrijk zijn de feedback van hun deel na bezorging van het goed voor hen is en hoe het zal invloed hebben op uw afbeelding op eBay portal en geeft u een extra rand bij andere verkopers. Je moet goed onder vermelding van uw point of contact-informatie op uw pagina en facturen.

 • Zijn uw product er in voorraad is?

  Controleer de items die u verkoopt, zijn op voorraad. Tegenwoordig, elke retailer is de vaststelling van de technieken van de verkoop op meerdere platforms, moet u ervoor zorgen dat er moet worden gedefinieerd voorraad items voor elk platform. Het is zeer frustrerend voor de klant als ze vinden van het product dat ze hebben betaald voor is geworden van de voorraad. Als zoiets gebeurt, moet u onmiddellijk informeren van de klant, zoeken verontschuldiging voor dat proces en de terugbetaling zo snel mogelijk om te voorkomen dat elke vorm van negatieve review van de koper.

 • Nauwkeurige en duidelijke informatie

  Informatie over uw product speelt een belangrijke rol in het krijgen van de conversie. Product afbeeldingen geüpload moet worden van een goede resolutie en nauwkeurige. Gebruik relevante zoekwoorden bij het schrijven van de titel van het product, zorg ervoor dat ze beschrijven het product goed alleen door hun naam. U kunt nu ook het beschrijven van de conditie van uw product op eBay, is het het beste om gebruik te maken van dat. De beschrijving van het product moet een beknopte beschrijving van het product kenmerken zoals garantie, het materiaal waarvan het is gemaakt, enz.

 • Product levertijd en kosten

  Uw zending beleid moeten goed definiëren verpakking-en levering de tijd met de gemaakte kosten. Dit is een onderdeel waar de kopers geconfronteerd met de concurrentie van andere kopers het verstrekken van een gratis levering en een minimum aan tijd. U moet zich richten op dit deel anders verlies je de concurrentie van andere verkopers.

 • Klantenservice

  Laatste maar niet de minste, de klantenservice is wat de klant het meest op vertrouwt-na-verkoop. Dit is de kans voor u om te bieden wat de klant zoekt en het oplossen van hun vragen. Dit zal je positieve feedback en ook het opbouwen van een vertrouwensrelatie met u op rekening van de klant. Er zijn vele geautomatiseerde tools beschikbaar voor het bieden van klantenservice,  UVdesk Helpdesk

Terugkoppelingen zijn de meest opvallende ding op eBay die elke klant beschouwt. Moet u regelmatig controleren op jullie feedback en proberen om het te verbeteren. Als je ooit kreeg een negatieve feedback, proberen om in contact te komen met de klant en het oplossen van hun problemen. Probeer om het verbeteren van uw showcase op eBay en bieden een uitzonderlijke service aan de klanten, want dat is wat er zal terug blijven komen.

Tag(s) eBay uvdesk
Category(s) uvdesk
. . .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*


Be the first to comment.