App Center-

Catalyst-App-für-Ihr-Support-System

Facebook App

Saas

Frei


De Facebook App stelt bedrijven in staat om het automatisch genereren van tickets op UVDesk wanneer een klant (Facebook gebruiker) maakt een feed op één van de kanalen (Facebook Pagina) toegevoegd door een onderneming door middel van de app.

Klik hier- Installatie & Configuratiehandleiding

Dit biedt bedrijven een extra mogelijkheid om te communiceren met klanten op Facebook rechtstreeks via de bestaande helpdesk systeem.

De applicatie heeft 3 standaard configuratie-instellingen, waarin de soort voedt tickets worden gegenereerd voor:

Klant-Feeds:

Met de Klant-Feeds zijn ingeschakeld, tickets zijn alleen gegenereerd voor Facebook Feeds op Facebook Pagina waarin een klant (Facebook Gebruiker) maakt een post rechtstreeks op de muur van de betreffende Facebook Pagina.

Bedrijf Feeds:

Met Bedrijf Feeds heeft ingeschakeld, tickets zijn alleen gegenereerd voor Facebook Feeds op Facebook Pagina waarin een klant (Facebook Gebruiker) een opmerking maakt op één van de vennootschap berichten (een post/status bijwerken door de desbetreffende Facebook Pagina).

Alle Feeds:

Met Alle Feeds heeft ingeschakeld, tickets worden gegenereerd voor zowel de Klant Feeds en Bedrijf Feeds, zoals hierboven beschreven, respectievelijk.

Een bedrijf kan meer dan één van de kanalen (Facebook Pagina ‚ s) naar hun helpdesk. Deze instellingen zijn uniek voor elk kanaal, wat betekent dat een bedrijf kunt verschillende kanalen geacht handig.

De applicatie zal automatisch op maak een klant rekening voor een klant, voor zover de betreffende klant (Facebook Gebruiker) maakt een Facebook-Feed voor de eerste keer op een van de kanalen (Facebook Pagina ‚ s) toegevoegd aan het bedrijf naar de helpdesk.

Het maken van een Account zal afhangen van de configuratie-instellingen gekozen door het kanaal op het moment van ticket creatie, d.w.z. dat, wanneer de betreffende Facebook Feed is gemaakt.

Zodra u een account heeft aangemaakt, alle extra tickets gegenereerd door de betreffende klant worden gekoppeld aan de aangemaakte account. Klanten kunnen toegang krijgen tot hun tickets door in te loggen op hun account via Facebook.