10K Views

Api paradigma shift: Zeep te Rusten

Updated 29 June 2023

Facebook Linkedin

Api ‚ s laat programmeurs bouwen van geweldige tool en Apps, zelfs met verschillende omgevingen.

Voor degenen die niet vertrouwd zijn met API,

Wat is Api?

Volgens de wikipedia, Een application programming interface (API) is een verzameling van subroutine definities, protocollen en tools voor het bouwen van de applicatie software. In algemene termen is het een set van duidelijk gedefinieerde methoden van communicatie tussen verschillende software componenten.
Server zijde van de Interface van de API bestaat meestal uit gestandaardiseerde request-response-Systeem, doorgaans aangeduid als Web Services.

Voor het ontwikkelen van een Api, moet u een van ontwerp-modellen, zoals:

 • Rest,
 • ZEEP
 • JavaScript
 • XML-RPC

De twee meest dominante ontwerp modellen voor API ZEEP en REST,. ZEEP gebruikt om populair te zijn keuze voor het maken van specifieke gebruik van de Api(s). Maar, Nu ziet u een verschuiving in het paradigma van ZEEP om uit te RUSTEN. REST design model heeft opgedaan enorme populariteit, vanwege de eenvoud en awesomeness.
Als developer volg je één als per uw eisen. Laten we eens een kijkje bij hen:

SOAP:

Kortom, ZEEP(Simple Object Access Protocol) is een specificatie voor de overdracht van informatie. Het biedt sterk typ het bericht formaat voor de API, en steunt op XML-formaat.

soap architecture

Voorbeeld Aanvraag:

Voorbeeld Antwoord:

Rest:

REST, is een architectonische stijl, in tegenstelling tot ZEEP, dat is een gestandaardiseerd protocol. het maakt gebruik van HTTP en maakt gebruik van HTTP-methoden expliciet. Het kan structuur api data in JSON, XML, YAML -, HTML-of een ander formaat. JSON is het gewenste formaat. In tegenstelling tot ZEEP, u hoeft niet te gebruiken werkwoord voor actie, maar overeenkomstige HTTP-Methoden zoals GET, PUT, DELETE, POST, PATCH.

ReST architecture

Voorbeeld Aanvraag:

Voorbeeld Antwoord:

Meer en meer sites zoals uvdesk zijn de volgende REST ontwerp patroon.
Omdat de REST hebben vele voordelen ten opzichte van SOAP

 1. ReST maakt gebruik van HTTP, dus alles is eenvoudig.
 2. In de ReST van metadata en uri zijn zelfstandige naamwoorden, actie zijn opgegeven door de HTTP-Methoden zoals GET, PUT, POST, VERWIJDEREN, PATCH, HOOFD.
 3. Rest API(s) zijn meer geschikt zijn voor mobiele apparaten. dus, als u uw API voor mobiele Apps dan ReST API is de juiste keuze voor u.
 4. meerdere data-formaten worden ondersteund, zoals JSON, YAML, XML, terwijl de ZEEP geeft slechts een XML-indeling.
 5. ReST services zijn cache.
 6. Normaal, de ReST is sneller dan ZEEP. Omdat het maakt gebruik van JSON-indeling in plaats van XML.
 7. Rest volgt gemeenschap is vrij groot. zo kunt U gemakkelijk vinden van geschikte bibliotheek voor de ReST implementaion.

Wat is het Volgende?

Als u heeft gekozen voor een geschikt Ontwerp Model. Vervolgens, verbonden te Blijven voor de komende API categorie blogs . In de Komende blogs, kunt U een kijkje nemen in onze volledige reis van API ontwikkeling. Bovendien zullen er allerlei trucs, tweaks en belangrijke punten die we hebben geleerd tijdens de ontwikkeling van REST API.

Tag(s) api rest soap
Category(s) API uvdesk
. . .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*


Be the first to comment.